Защо миглите ми не растат?

Едно напълно грешно твърдение, което ще опровергаем в следващите редове

Защо миглите ми растат

И ти ли се питаш „Защо миглите ми не растат?“

Във всеки един момент миглите ни се намират в различен стадий на растеж. Той не е еднакъв за всички мигли. Това е и причината да имаме по-дълги и по-къси мигли. Три са фазите на растеж на космите в нашето тяло. Това се отнася за всички косъмчета, без значение от разположението им. На различните места по тялото, обаче, фазите са с различна продължителност. 

Миглите ни имат по-краткотрайни фази на растеж от тези на косата. Ето защо те не могат да израстнат и толкова дълги. 

Анаген

Фаза на активен растеж. Тук има активно делене на клетките и космите израстват на дължина.

Първият етап – анаген, продължава около 40 дни. Приблизително 40% от горните и 15% от долните мигли са в анагенна фаза по всяко време. Във фазата си на активен растеж, миглите растат с около 0,16мм на ден, което означава, че ако отрежем една мигличка в тази фаза, ще са нужни около 5 месеца, за да я видим в пълния й блясък.  

Катаген

Преходен стадий на обратно развитие. В тази фаза косъмчетата са достигнали максималната си дължина.

След като миглите достигнат определената си дължина, те преминават в преходна фаза – катаген. През този период косъмчетата спират да растат и косменият фоликул се свива. Ако миглите паднат през този период, те няма да започнат да растат, докато фазата не е преминала. Това е обикновено период около 20 дни. 

Телоген

Фаза на покой. В този период косъмчетата достигат повърхността на кожата и се отделят (окапват) поради избутващите ги нови косми.

Фазата на почивка се нарича телоген. Този период е с продължителност 3 месеца и това е времето, в което миглите се задържат напълно израстнали на повърхността преди да бъдат избутани от новорастящите мигли.

Тъй като миглите ни са в различни фази на растеж, естествено е да падат по няколко ежедневно. А ако третирането им е по-агресивно, то броят на падналите миглички може да бъде значително по-голям от обичайното. Един такъв пример е механичното триене, което правим, докато почистваме спиралата си ежедневно.

Разбира се, че миглите растат!

Във всеки жив организъм процесите не спират своето действие. Миглите ни растат толкова, колкото е заложено по природа на всеки от нас. Oтново природата е онази, която може да ни помогне да постигнем малко по-добри резултати, както и да запазим настоящите.

За да поддържаме миглите си във форма са нужни съвсем малко усилия и много желание. Старателното почистване и редовното използване на подходящ серум е ключът, към нашите здрави и изящни мигли. Дори използването само на някои натурални масла биха могли да укрепят и подсилят миглите ни, стига да бъдем достатъчно упорити в използването им.

Как да се грижим за миглите си удома?

Научи повече в следващата статия

Lashesroom lashlift & brows

Иновативни услуги за жени, насочени изцяло към подчертаване на тяхната естествена визия.
гр. Бургас, ул. Сан Стефано 46; тел.: 0896 166101

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар