Как да се грижим за миглите си удома

миглите

Както всички знаем, основната функция на миглите е да защитава очите ни от прах и други частици. Изпълнявайки стриктно задълженията си, те изискват и подобаващи грижи от наша страна. За да красят лицето ни е важно с какво и как поддържаме здравето на миглите. Всичко започва с добрата хигиена и завършва с правилните продукти. Без значение дали сме носили грим или не, редно е миглите да бъдат почиствани всеки ден.

Най-доброто средство за разтваряне на мръсотията е продукт, в който се съдържат масла. По този начин не просто почистваме, но подхранваме и подготвяме миглите за следващия ден. Особено, когато почистваме спиралата от очите си – тогава повече от всякога миглите ни се нуждаят от подхранване и хидратация.

 Най-важното правило е никога да не заспиваме преди да сме почистили спиралата си. В противен случай рискуваме освен дехидратацията на ресничките, но и тяхното пречупване и накъсване. Освен вреда за миглите, има опасност да инфектираме и очите поради фактът, че там се е натрупало и достатъчно количество прах и себум

Здрави, дълги и красиви мигли

УаУ! Та коя жена не мечтае за такава комбинация? 

Определено можем да сложим миглите в графа „най-секси част от лицето“. И има защо – пърхащите дълги мигли от векове насам са стремеж на всички жени по света. Те спомагат за изразителността в погледа ни, а и със сигурност не остават незабелязани от мъжете.

Разбира се, не всички са надарени природно с дълги и гъсти мигли, които не изискват подчертаване. За наше щастие има различни продукти, с които можем да се погрижим за миглите си удома и да извлечем максималния им блясък.

Видове продукти за домашна грижа

Базови масла

Това е може би най-евтиното и достъпно средство, което всяка жена може да приложи в домашни условия.

Базовите натурални масла могат да се използват както поотделно, така и в комбинация. Подходящи масла за мигли са: рициново, кокосово, бадемово, жожоба, зехтин и др. 

За подсилване и ускоряване на ефекта се препоръчва добавяне на етерични масла.

Серуми

Готовите серуми, които се предлагат в магазинната мрежа, са един чудесен и лесен вариант за домашна грижа за миглите. 

В техния състав обикновено влизат изключително ценни екстракти от растения и масла. 

Етерични масла

Едни от най-разпространените етерични масла, които подпомагат растежа и здравината на миглите, са: лавандула, розмарин, кедрово дърво, мащерка, иланг-иланг и др.

Не всички етерични масла могат да се използват в чистата им форам, тъй като са доста силни. За това по-добре е да бъдат разтворени в подходящо базово масло (рициново, кокосово).

В заключение можем да кажем, че домашната грижа е комплексен подход. Постоянството във всички случаи ще доведе до високи желани реултати. Какъвто и продукт да изберете – нанасяйте го редовно и с любов. Използвайте деликатна почистваща и декоративна козметика и усмивката ще грее всеки път от образа ви в огледалото.

Защо миглите ми не растат?

И ти ли имаш това усещане?

Lashesroom lashlift & brows

Преоткрий себе си и се наслади на удобната красота!
Иновативни услуги за жени, насочени изцяло към подчертаване на тяхната естествена визия.
гр. Бургас, ул. Сан Стефано 46 / тел.: 0896 166101

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар