Вълшебното действие на витамин С за кожата

Витамин С

или аскорбинова киселина е жизненоважно вещество за здравето на тялото и на кожата ни. То подпомага възстановяването на тъканта, заздравява имунната ни система и е ключово за много от ензимните процеси в тялото ни. 

Като мощен антиоксидант, витамин С неутрализира свободните радикали, които водят до оксидативен стрес в организма и водят до преждевременно стареене, Също така е ключов за производството на колаген в кожните клетки. Оксидативният стрес води до загуба на блясък и изтощен вид на кожата. Именно витамин С може да даде необходимия тласък, за да изглежда тя по-млада и свежа. 

Витамин С е един от най-важните витамини за правилното функциониране на организма ни. Има ключова роля в процесите на тялото. Той е мощен антиоксидант, който изсветлява тъмните петна, изглажда фините линии и което е много важно – извлича свободните радикали от околната среда, замърсяването и UV-лъчите.

витамин С

и връзката му с колагена

Колагенът е една от естествените субстанции в кожата ни, пряко свързана с нейното стареене. Когато сме млади, имаме предостатъчен запас, който помага на кожата ни да има стегнат и гладък вид. С възрастта производството на колаген намалява и този спад допринася за значително за появата на фини линии и бръчки, както и за загубата на обем и контур.

Един от начините да стимулираме производстото на нов колаген, е именно използването на витамин С – както в козметиката си, така и да приемаме достатъчно количество чрез храната. 

витамин с

и неговото изсветляващо действие

Витамин С е един от най-важните витамини за правилното функциониране на организма ни. Има ключова роля в процесите на тялото. Той е мощен антиоксидант, който изсветлява тъмните петна, изглажда фините линии и което е много важно – извлича свободните радикали от околната среда, замърсяването и UV-лъчите.

Витамин С е най-мощният агент за изсветляване на кожата, който инхибира ензима тирозиназа и намалява производството на меланин на клетъчно ниво. 

витамин с

в козметичните продукти

Има различни форми и концентрации на витамин С, които козметичните брандове предлагат на пазара. Чист концентрат в ампули, серуми, кремове, а дори може да се срещне в измивни и почистващи гелове. Употребата им трябва да бъде съобразена със състоянието на кожата, обаче. При нарушена кожна бариера е възможно да се получат раздразнения и неприятни усещания, особено ако съдържанието на витамин С е по-високо. 

Препоръчително е употребата на продукти с витамин С да е последвана от слънцезащитен крем с висок фактор на защита. По този начин ще предотвратите последваща нежелана пигментация. 

Относно последователността на нанасяне в рутината е достатъчно да се следва правилото – от най-течни към кремообразни продути. Т.е., първо се нанасят тоници, ампули, серуми, а след това продуктите с кремообразна консистенция – дневен, слънцезащитен крем. Важно е да има достатъчно отстояние от време при нанасяне на различните продукти един след друг, за да се избегне ефекта „кир“. Обикновено се изчаква 10-тина минути след попиване.

Нашето предложение:
Приятна, релаксираща професионална терапия Power Vitamin C+ с високо съдържание на витамин С (25%) - възстановява кожната бариера, антиоксидантно и силно изсветляващо действие.

*Препоръчваме ви лична консултация, за да се установят точните нужди за кожата.

Беше ли ти полезно?
Регистрирай се от тук, ако искаш да получаваш подобни статии

Подобни статии

Вашият коментар