Психотипи и влиянието им върху визията ни

"Няма начин една добре облечена жена да е в лошо настроение"
- Коко Шанел

Ние, жените, сме известни със своята суета и стремежа ни към постигане на най-добра визия. А мотивите за това обикновено са два: мъжете и/или другите жени. Колкото и да не ни се вярва, всичко, което правим по отношение на външния ни вид, е в следствие на подсъзнателните ни психологически нагласи и сексуалността. Обичаме да събираме погледите на мъжете и да „изпъкваме“ сред останалите жени.

Визията ни е съставена от много елементи – коса, грим, дрехи, обувки, аксесоари, бижута… Едно от най-трудните неща е точно съчетаването на всички тези елементи така, че да постигнем хармоничен образ във всеки един момент. И тук на помощ идва себепознанието. Колкото повече познаваме себе си, толкова по-лесно ще ни бъде да изразяваме вътрешния си образ чрез външния.

За мен, като суетна жена, която се грижи за подчертаване на естествената визия и на останалите дамите, беше изключително интересно и полезно да навляза в света на психологията на красотата. Благодарение на своите проблеми с гардероба се запознах с Деси Димитрова – консултант по личен стил.

консултант по личен стил

Десислава Димитрова

Като сертифициран имидж коуч, Деси помага на дамите да изградят правилен имидж и функционален гардероб, за да са успешни и да изглеждат не само красиви и женствени, но и да се чувстват удобно във визията си. 

Чрез знанията и опита си, Деси развива бранда си StyleByDesy. Тя успява да спести грешки и разочарования от покупки на неправилни стоки. Успява да създаде стилът през очите на любовта към себе си, собственото одобрение и приемане, през пътя на увереността и повишаване на  самооценката, който е гаранция за щастливи отношения и успех в живота.

 

козметик - ламимейкър

Мария Тодорова

Мария помага на дамите да изглеждат по-красиви като единствено подчертават своята естествена визия и с това си спестяват време, пари и усилия в ежедневието си. Като основател на студио LashesRoom, Мария предлага услуги за естесвени мигли и вежди, които осигуряват нежна естествена визия, за да спомогнат на дамите да се чувстват свободни и удобно в собствения си образ.

„Външният вид несъмнено е определящ за всяка една от нас. От това как се възприемаме ние самите зависи и как ще ни възприемат останалите хора в обществото. Стремежът към постигане на красив хармоничен образ е онова, което свързва работата ни с Деси.“ – споделя самата тя.

Видове психотипи

В началото на Януари, Деси Димитрова ми беше на гости в Инстаграм и с удоволствие сподели своите знания и опит по отношение на психотипите. 

Оказва се, че с течение на времето и най-вече с изграждането на нашия вкус и стил, във всеки от нас се оформя психотип. Те биват 5 вида – класик, романтик, натурал, драматик и гамин. Обикновено, във всеки от нас има един основен, премесен с още един или няколко, които да затруднят задачата по избора ни на дрехи и аксесоари, разбира се. Почти няма човек, в който да има заложен само един психотип. За това е и толкова трудно да избираме дрехи, когато ходим да пазаруваме, затрудняваме се да правим и своите съчетания ежедневно. Опознавайки себе си, обаче, имаме възможността да изчистим грешките си и да преобразим своята визия към добро.

Какво е характерно за всеки психотип, как да ги разпознаем в себе си и още полезна информация можете да откриете във видеото в инстаграм, където самата Деси дава разяснения. 

Беше ли ти полезно?
Регистрирай се от тук, ако искаш да получаваш подобни статии