Психотипи и влиянието им върху визията ни

Ние, жените, сме известни със своята суета и стремежа ни към постигане на най-добра визия. А мотивите за това обикновено са два: мъжете и/или другите жени. Колкото и да не ни се вярва, всичко, което правим по отношение на външния ни вид, е в следствие на подсъзнателните ни психологически нагласи и сексуалността. Обичаме да събираме погледите на мъжете и да „изпъкваме“ сред останалите жени.

Визията ни е съставена от много елементи – коса, грим, дрехи, обувки, аксесоари, бижута… Едно от най-трудните неща е точно съчетаването на всички тези елементи така, че да постигнем хармоничен образ във всеки един момент. И тук на помощ идва себепознанието. Колкото повече познаваме себе си, толкова по-лесно ще ни бъде да изразяваме вътрешния си образ чрез външния.

За мен, като суетна жена, която се грижи за подчертаване на естествената визия и на останалите дамите, беше изключително интересно и полезно да навляза в света на психологията на красотата. Благодарение на своите проблеми с гардероба се запознах с Деси Димитрова – консултант по личен стил.

консултант по личен стил

Десислава Димитрова

Като сертифициран имидж коуч, Деси помага на дамите да изградят правилен имидж и функционален гардероб, за да са успешни и да изглеждат не само красиви и женствени, но и да се чувстват удобно във визията си. 

Чрез знанията и опита си, Деси развива бранда си StyleByDesy. Тя успява да спести грешки и разочарования от покупки на неправилни стоки. Успява да създаде стилът през очите на любовта към себе си, собственото одобрение и приемане, през пътя на увереността и повишаване на  самооценката, който е гаранция за щастливи отношения и успех в живота.

 

"Няма начин една добре облечена жена да е в лошо настроение"
- Коко Шанел

Видове психотипи

В началото на Януари, Деси Димитрова ми беше на гости в Инстаграм и с удоволствие сподели своите знания и опит по отношение на психотипите. 

Оказва се, че с течение на времето и най-вече с изграждането на нашия вкус и стил, във всеки от нас се оформя психотип. Те биват 5 вида – класик, романтик, натурал, драматик и гамин. Обикновено, във всеки от нас има един основен, премесен с още един или няколко, които да затруднят задачата по избора ни на дрехи и аксесоари, разбира се. Почти няма човек, в който да има заложен само един психотип. За това е и толкова трудно да избираме дрехи, когато ходим да пазаруваме, затрудняваме се да правим и своите съчетания ежедневно. Опознавайки себе си, обаче, имаме възможността да изчистим грешките си и да преобразим своята визия към добро.

Какво е характерно за всеки психотип, как да ги разпознаем в себе си и още полезна информация можете да откриете във видеото в инстаграм, където самата Деси дава разяснения. 

Беше ли ти полезно?
Регистрирай се от тук, ако искаш да получаваш подобни статии

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *