3 причини, поради които да включим пептиди към дневната рутина за кожата

Пептиди - "модерната" съставка по пътя към младостта

антиейдж

Пептидите са молекули с регенеративни свойства, които възникват от обединяването на различни аминокиселини.

Или това са протеинови фрагменти, които се борят срещу стареенето. Тези молекули се намират естествено в нашето тяло и имат антибиотични и хормонални функции. Освен това действат като невротрансмитери и предупреждават организма, че е необходимо да произвежда определени лечебни вещества, когато има рани. Също така минимизират кожните лезии, причинени от слънчева светлина и действат като антиоксиданти.

Напоследък пептидите се превърнаха в истинска революция в козметичните средства срещу стареене на кожата. И има защо! Те имат отлични свойства против бръчки, укрепват бариерата на кожата и допринасят за по-младежкия й вид.

4 важни пептида в козметиката

ацетил Хексапептид - Аргилерин

Палмитоил пентапептид

палмитоил Олигопептид

меден пептид

3 причини, за да включите пептиди в дневната рутина:

1. Стимулират производството на колаген

Колкото по-високо е производството на колаген, толкова по-млада изглежда кожата. Ролята на пептидите е именно да стимулират генерирането на колаген. Като натурален компонент на организма те действат директно върху кожата по естествен начин.

2. Намаляват бръчките

Тъй като са инхибитори на невротрансмитери, те карат мускулите да се отпуснат. По този начин видимо намаляват бръчките и мимическите линии, причинени от непрекъснатото движение на лицето.

3. Действат като антиоксидант

Увеличеното производство на колаген с около 80% повишава нивата на еластинови влакна, кератин, фибронектин и хиалуронова киселина, а всичко това подобрява хидратацията. Антиоксидантната им сила неутрализира щетите, причинени от свободните радикали. Кожата е еластична, а тена - изравнен.

Как действат пептидите?

Когато колагенът се изчерпва поради напредване на възрастта  или дразнители от околната среда като UV лъчи, той не може да бъде напълно възстановен. В следствие на това с времето се появяват бръчки, кожата се отпуска и губи сиянието си. 

При редовно използване на продукти, които съдържат пептиди, вие изпращате сигнал до кожата си, че нивата на колаген са се понижили и тя трябва да произвежда повече. Всъщност, при навлизане на пептиди в нея, които просто казано са разрушен колаген, тя си мисли, че разпада на този протеин е извън норма и започва усилено да го произвежда. По този интересен начин ние успяваме да накараме кожата си да се събуди и да се самообновява. В следствие на усиленото производство на колаген бръчките се запълват и кожата връща младежкия си свеж вид.

Смело можем да наречем пептидите „козметика от бъдещето“ поради високата си поносимост. Те не причиняват алергии и рядко имат странични ефекти. И все пак трябва да се има предвид, че пептидите са все още нетрадиционни козметични съставки, а молекулите им са доста крехки. Те лесно могат да бъдат унищожени или повредени. Чувствителни са към отклоненията от нормалното pH на кожата и могат да спрат да действат в комбинация с киселини и ретиноиди.

Ако бихте искали да получавате новости и специални оферти, абонирайте се чрез формата:

Lashesroom lashlift & brows

Преоткрий себе си и се наслади на удобната красота!
Иновативни услуги за жени, насочени изцяло към подчертаване на тяхната естествена визия.
гр. Бургас, ул. Сан Стефано 46 / тел.: 0896 166101

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар