Лице

Терапия за околоочен контур

Зоната около очите е първата, която проявява признаци на стареене. Там липсват мастни жлези, които да изхранват кожата и по този начин областта изисква по-специални грижи. Друг фактор, който влияе на промените в околоочния контур, е вида на мускулите по лицето ни и по-конкретно – вида на тяхното захващане.

околоочен контур

Околоочен контур - особености и грижа

Макар и по-малка, околоочната зона е най-важна и най-трудна за поддържане. Ето защо там се съсредоточават много усилия, а с правилните продукти и въздействие – резултатите са впечатляващи.

С възрастта циркулацията на кръв и лимфа значително се забавят. Статичното положение на лицето допълнително спомага за по-трудното им придвижване. Това от своя страна предизвиква видими признаци на умора под формата на тъмни кръгове, торбички под очите, както и бръчки в следствие на процесите на стареене.

Липсата на мастни жлези в зоната около очите, пък, налагат по-специфична грижа за областта. Поради тази си особеност, там кожата се нуждае от по-силна хидратация. 

Терапията с хиалуронова киселина и адекватната домашна грижа имат многоспектърно действие в разглежданата област и дават ефективен отговор на всички основни проблеми, асоциирани с признаците на умора и стареене на кожата в околоочния контур. Незабавно освежават, правят кожата по-хидратирана, стегната и жизнена и намаляват размера и дълбочината на мимическите бръчки.

 

съвети

за домашна грижа

  • направете си студени компреси с лайка, за да успокоите подпухналата кожа и да приберете торбичките под очите
  • нанасяйте околоочния продукт с лек масаж без натиск – по този начин ще дренирате зоната и ще засилите кръвообращението
  • нанасяйте любимия си продукт за околоочна грижа винаги върху добре почистена зона
  • наблегнете на хидратиращите продукти – по този начин ще минимизирате появата на бръчки
  • осигурете си достатъчно сън през нощта (между 22ч и 8ч)
  • поне веднъж в седмицата правете маска за околоочен контур
околоочен гел

Стъпки на процедурата

45лв.

Терапия за околоочен контур Power Hyaluronic

125лв.

Пакет 3 терапии