Лице

Кислородна терапия

Професионална терапия с двойно действие, която възстановява кожата от ефекта на градското замърсяване и я насища с чист кислород.

Кислородната терапия може да се прилага като самостоятелна процедура или да бъде част от процедура за почистване на лице в козметичната кабина.

процедура с кислород

Приложение при:

Как работи кислородната терапия?

Всяка една клетка в човешкото тяло се нуждае от кислород, за да функционира правилно. Той ускорява метаболизма и регенерацията на клетките. Ето защо, насищането с кислород в чиста форма или в комбинация с активни съставки, подмладява и прави кожата сияйна. 

Обратно на Карбокси терапията, процедурата подава на кожата  чист кислород отвън като по този начин я защитава от свободните радикали на замърсената градска среда. Чудесен помощник, който възстановява нормалните процеси в кожата и подпомага производството на колаген.

В резултат 

 • кожата е по-хидратирана и гладка 
 • порите се свиват
 • повишава се тонуса и еластичността
 • засилват се метаболитните процеси
 • появата на бръчки намалява
 • кожата е защитена от оксидативното въздействие на околната среда
 • възвръща се свежия тен 
 • подпомага се детоксикацията

Процедурата протича приятно и е напълно неинвазивна и безболезнена. Състои се от нанасяне на различни продукти в няколко стъпки чрез нежни масажни движения. 

Процедурата е подходяща като поддържаща грижа в салона, а продуктите от серията ще защитават кожата в ежедневието. Желателно е първата процедура да бъде комбинирана с почистване на лице, ако скоро лицето не е почиствано професионално, за да може порите да бъдат чисти, а съставките да навлязат по-лесно в кожата.

Кислородната терапия е подходяща процедура през всеки сезон и за всеки тип кожа на лицето. Ето и какво включва:

 • почистване на лицето от грим и замърсявания с измивен гел
 • ензимен пилинг за отстраняване на мъртвите клетки от повърхността
 • подготовка на кожата за терапията чрез масаж с лек кислороден гел
 • насищане с чист кислород под формата на спрей
 • нанасяне на концентрат с кислород, спомагащ за оксигенацията на кожата и активиране на естествените й процеси на адаптация към стрес от недостига на кислород
 • текстилна детоксикираща маска, напоена с пречистващи екстракти
 • нанасяне на финален крем с изразено действие срещу градското замърсяване с пребиотици, които подобряват бактериалната флора на кожата.
 • слънцезащита

Процедурата с кислород е изключително щадяща и няма странични ефекти, не предизвиква дразнене, зачервяване, сърбеж или подуване. Процедурата е подходяща дори за хора с чувствителна кожа. Прилага се успешно 

Домашна грижа от серията Power Oxygen

Серум-бустер с кислород и блокатори на градското замърсяване

Серум, който блокира ефекта на замърсената среда върху кожата, подходящ за лице  и шия. Съдържа антоксидантни съставки, които предпазват от повишеното количество свободни радикали в градската среда и имат детоксикиращ ефект за кожата. Козметичен продукт идеален за градски условия.

Емулсия с кислород и блокатори на градското замърсяване

Възстановяваща емулсия-гел за кожа, която има изморен и посърнал вид и страда от недостиг на кислород. Формулата съдържа висок процент перфлуородекалин – молекула, която се свързва с кислорода и го задържа в кожата и полизахариди, които защитават срещу ефекта на замърсената околна среда върху кожата.

Крем с кислород и блокатори на градското замърсяване

Възстановяващ крем за кожа, която има изморен и посърнал вид и страда от недостиг на кислород. Формулата съдържа висок процент перфлуородекалин – молекула, която се свързва с кислорода и го задържа в кожата и полизахариди, които защитават срещу ефекта на замърсената околна среда върху кожата.

Дълбоко пречистваща маска Power Oxygen O2

Пречистваща маска с ефект на скраб.
Неговата кремообразна глинена текстура с малки ексфолиращи частици детоксикира и пречиства кожата. Специалната му формула против замърсяване и оксигениране помага за премахване на замърсяванията от порите на кожата.